CABARAN MINGGU PERTAMA PERSEKOLAHAN : TADIKA

January 11, 2016

SALAM..

ohh dah lama tak muncul entry khas anak kesayang saya..
NUR KAISARA INSYIRAH
alhamdulillah dah 5 TAHUN..
tahun ke dua di tadika yang sama..
puas juga kami suami & isteri memikirkan
di mana nak tempatkan kaisara tahun ini
kerana kakak ipar saya merangkap pengasuh kaisara dah pun berpindah

nasib baik ada jiran kakak ipar yang sudi nak menjaga kaisara
selepas waktu persekolahan tamat..
yela tadika KEMAS kan kul 12.00 tgh hari dah boleh balik..

hari nie nak story kisah kaisara
minggu pertama persekolahan..
walaupun tahun nie tahun ke dua kaisara ke sekolah
hmm..banyak juga ragamnya...t_t
kejap nak ke sekolah kejap tak nak...-_-
fuhhh...sabar je la kan..

biasa lah sementara nak serasi..
dengan kawan-kawan baru..
hari-hari terpaksa bawa di kedai..yela nak pujuk
supaya dia nak ke sekolah..
kalau sekali tengok dia macam tak seronok la..
mak mana yang nak tengok anaknya sedih-sedih ke sekolah kan..
so, tengah cari macam-macam idea la nie nak memujuknya ke sekolah..

dulu okay sebab kak ipar saya yang jaga dia kan..
sepupunya pun sekolah sekali..
sekolah pun depan rumah sahaja
sekarang sorang-sorang je..
dengan kawan-kawan yang baru..tu dia pun moody lagi -_-

balik sekolah hari pertama je terus sebut & cerita pada saya
 nama kawan dia sorang-sorang yang dah tiada...
katanya "kakak sorang-sorang jer..tak de kawan lama"

harap-harap semuanya akan berjalan lancar
selepas ini...





nota : kerisauan bab mengasuh dia selepas waktu sekolah dah pun selesai..alhamadulillah....





You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. Kaisara kena cari kawan baru ler, lagi ramai lagi best ^-^

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^