5D INTERACTIVE WORLD PENANG

September 14, 2016

Salam

Selamat pagi...

Berapa ramai antara korang yang suka berjalan-jalan melawat muzium??kalau aku dulu zaman kanak-kanak dengan zaman sekolah la selalu melawat muzium betul tak?Tapi itu kisah muzium dulu-dulu...dah masuk era moden nie muzium pun bertambah moden...bukan untuk kanak-kanak dan budak-budak sekolah je datang melawat orang dewasa , muda-mudi dan anak-anak remaja pun mesti suka je kalau dapat melawat muzium... hehehe
kalau anda merancang percutian ke pulau pinang pastikan masuk dalam list tempat yang wajib korang melawat di pulau pinang iaitu 5D INTERACTIVE WORLD

5D INTERACTIVE WORLD iNI merupakan Salah satu muzium 5D yang sangat best untuk di lawati di penang.Kenapa aku kata best? Sebab kat dalam sana nanti anda akan melihat gabungan seni lukisan mural , kreativiti dan pendidikan yang digabungkan dan hasilnya sangat memuaskan hati pengunjung yang datang ke sana.Tak percaya?? Jom tengok aku dan #gengbloggerutara beraksi di 5d muzium. kami dah sampai ke sana...anda bila lagi?

Kempen jimat air heee

Ni sudut kitar semula...takut ehh
sampah banyak sangat boleh jatuh menimpa kita

Kaliff takut tapi nk bergambar..nampak mcm real

Memori kami sekeluarga ^_^

En.hubby tolong Jadi model

Seramm ooo..kita la tu hehe mcm kat padang pasir "dalam piramid"

Teambloggerutara

Kaisara pun nk beraksi

Geng bertapa ...ramai betul #bloggerutara menuntut ari tu hehe0

Sudut tanah liat 

Gigih kaliff dan kaisara main tanah liat yang real boleh dii jadikan barang tebikar tu...




Harga Tiket (entrance)


Haa..teruja tak tengok?nie baru sebahagian dari apa yang ada di 5d interactive world..

kalau nk tahu sepenuhnya anda harus berkunjung ke sana. Kat sini disertakan alamat...nak mudahkan korang mencari bangunan 5d ni berdekataan 1st Avenue.

jom ke sanaaaaaa!!!!

ALAMAT :
ACE 5D GALLERY SDN.BHD
29-F , JALAN DATO KERAMAT,
10150 GEORGE TOWN,PENANG,
 MALAYSIA


WAKTU OPERASI :
 9 PAGI - 6 PETANG(SELASA-AHAD)
ISNIN TUTUP KECUALI PUBLIC                                      HOLIDAY DAN CUTI SEKOLAH

FACEBOOK :   5D INTERACTIVE WORLD

WEBSITE : www.ace5d.my

HARGA TIKET :
 DEWASA (MY KAD) RM 18
 KANAK -KANAK (MY KAD)

NOTA: INSYALLAH next time nk pergi lg 5d...tak puas pergi sekali..kna pergi banyak kali bru best.hii


You Might Also Like

5 pesanan ditinggalkan

  1. wow, dah 5D? kita baru je pegi 3d art Langkawi haritu. hehe

    ReplyDelete
  2. nk gelak plak tengok pic bertapa tu... nk jatuh sbenarnya tu...hihihi

    ReplyDelete
  3. Nak tersilap masuk kat 4D seberang jalan tu ^-^

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^