//]]>

LANGKAWI PART 1: KURSUS

September 01, 2016

Salam merdeka semua
Hari nie baru sempat nk update
Last month punya story
Kita kena attend kursus dekat Langkawi
Selepas 3 tahun tidak jejak kaki ke sana
Seingat pB last ke sena 2013
Time tengah preggy kaliff
Alhamdulillab rezeki kali nie
Sponser sepenuhnya opis pB hehehe
Sebab BERKURSUS YE...^_^

3HARI 2 MALAM DI HIG HOTEL
dekat area pekan KUAH AJE..
DARI 24 - 26 JULAI 2016
nampak tak nampak tak kat situ
Date tu...OMG!! macam tahu-tahu aje...
Time gaji i'ouulsss
Poket tengah kepok-kepok hahahha
Dapat la shopping serba sedikit
Sebab dekat giler dengan
HIG SHOPPING MALL
itulah namanya urusan dipermudahkan hehe

The best part kursus kali ni di pertemukan dengan sahabat dr pejabat lamaku
Rindu sama kamu..geng2 dari perak
Macam tahu-tahu Aje ku merindui kamu hehehe

Mira & anis...ada jodoh berjumpa lagi
gambar last no4 tu sahabat baru cik yatie ^_^

Tuan tanah nk pose ala ala model..😁


Back to the story...
pagi sebelom bergerak dari jetty kuala perlis
mmg semua dah standby nk gerak awal 
sebab plan nk jenjalan dlu sebelom check in kul 3 ptg

 Tempat first kami melawat di langkawi

TAMAN AGROTEKNOLOGI MARDI LANGKAWI

memula smpai excited juga sebab aku mmg xpernah masuk MARDI Selain dekat CAMERON HIGHLAND
KETERUJAAN TU MMG ADA


Pintu masuk Mardi langkawi maap ye moto pun nk interprem skali hahaha


Aku bersama cik yatie teman selfie...kami kaki selfie suka bergambar awass!!! Penuh dengan gambar kami je hehehe

Tempat menunggu TRUCK...Yeahh naik truck okay!!!ala2 truck dekat zoo taiping gitu..

Nie masa atas feri adehh terlepas plak gambar dekat sini



Tengak pic atas nie Lepas naik truck pit stop pertama dalam mardi..makan buah-buahan tempatan sambil hirup air kelapa perghhh sejukkk & nyaman

lepak2 kejap
 ehh lupa nak cakap..
pihak mardi jamu makan buah-buahan potong ni free je...
lepas kenyang makan line pun clear dapatlah hasil pic seperti kat bawah nie
hahahha

geng kanak-kanak ribena nak bg pic lebih heaven gitu...lompat ramai-ramai
keep in memori ^_^






Yeahhh sapa paling tinggi??dia menang okay ak menang part senyum sampai telinga je seronok wehh like kanak-kanak riang hehe
#gengsenget

lepas abis lompat2 penat bagai teruskan perjalanan pit stop kedua...
pun dapat hasilkan gambar yg sweet gitu
giler lar sapa yang datang langkawi xsinggah Mardi nie memang rugi


Semua nk tunjuk hero boleh angkat nenas sebesar tu...yeahhhh berjaya!!!



Sambung plak pic nie aksi kena lebih guna 1 jari je angkat ...baru nampak menjadi...


Pic yang first kami ambil xberapa nk beraksi sbb tangan x tercapai kn hahahha


Banyak lagi memori aku dekat langkawi nie masa berkursus
nak masukkan banyak2 pun nt korang muntah hijou plak..

sebab tgk gambar aku yang over pose hahah
Tapi satu je nak cakap aku memang rekemon koranv tuk singgah ke TAMAN AGROTEKNOLOGI MARDI LANGKAWI NIE...

boleh menikmati keindahan alam semula jadi...
banyak pokok2 ditanam dan di jaga oleh mardi
pelancong luar pun ramai masuk sini
Harga tiket cuma rm7 xsilap aku
aku masuk free sbb bos bayar heheh tq bos


note : sekian untuk trip pertama ke langkawi second trip aku pergi lagi langkawi seminggu kemudian untuk FAMILYDAY OPIS pula...nantikan next Langkawi part 2 

You Might Also Like

9 pesanan ditinggalkan

  1. menarik juga...kalau masuk bayar tiket tu dapat makan buah free ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahh ye makan buah potong free mmg kat dlm tu ada satu kedai ala2 kafe gitu...makan smpai kenyang...air kelapa je kna bayar sebiji 4 ringgit heee

      Delete
  2. dah lama tak pi langkawi.... rindu pulak hehe

    ReplyDelete
  3. giler best kalau kursus kat langkawi.. sambil kursus sambil cuci mata.. saya next week kursus sminggu tapi kat dalam hospital tanjung rambutan.. hmm..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^