PHANTAMANIA PENANG

September 26, 2016



Satu lagi tarikan pelancong ke Pulau Pinang iaitu PHANTAMANIA. ini lokasi terakhir semasa kami #gengbloggerutara jalan-jalan di pulau pinang cuti Hari merdeka yang lalu. alahmdulillah selesai juga ketiga-tiga lokasi yang kami terjah bersama-sama.mmg syokk habis rasa macam nak reapet lagi bersama-sama #gengbloggerutra next rip ke mana yer.?..heeee

PHANTAMANIA menampilkan tagline "TRUST NO ONE, JUST HAVE FUN" memang betul-betul fun la masa kat dalam sana dapat pula staf yang sangat Friendly..hasil gambar korang nanti memang tip top..

Phantamania Penang baru sahaja dibuka pada 26 Jun yang lalu. Phantamania penang terletak berdekatan dengan Street Art Penang, dekat je dengan Terminal Jeti , Jalan Victoria.

Rugi kalau tak datang...sebab memang best.......Tak Percaya?? jom tengak aksi kami semasa di Phantamania

Confusing Maze

mula-mula masuk korang akan ke laluan cermin ajaib. kat sini korang kena pandai-pandai la cari jalan keluar sebab cermin dan laluan nampak macam sama je hee





agak-agak mana satu gambar real? aku with kaisara  kuasa 5 sebab ada 5 kikiki


Interactive Fun

part nie aku xpandai sangat nak begambar..tah apa la yang aku tengaok tuuu gayat kot!

ala-ala dalam perigi..kaisara mood baik semua tempat dalam nie dia nak posing

Actually ada banyak part kat dalam phantamania nie..nak cerita satu - satu nanti tak suprise pula kan..baik korang datang dan alami sendiri pengalaman di PHantamania nie...mmg best...!!!


selfie sikit with pendekar kat belakang tuuu
mata dah layu ngantok kot hahaha
 kat sini aku nak bagi sedikit tips
seriously mamang banyak part untuk korang bergambar

ADA STAFF yang akan tunjukkan cara nak ambil gambar bagi nampak real
yang penting BAWA POWERBANK ANDA! hahaha
aku smpai berlari-lari anak patah balik ke parking sebab bateri dah low sangat
powerbank plak tertinggal dalam kereta
rasa rugi dan nyesal plak nanti kalau tak dapat nk beraksi kat semua tempat hehehe

almaklumlah waktu tu kami seharian dah bergambar 
di TEDDIVILLE MUSEUM DAN 5D INTERACTIV WORLDS
mmg abis la bateri hari tu masa kat Phantamania
nasib dapat juga tumpang kamera kawan-kawan #gengbloggerutara
untung datang beramai-ramai heheheh

Freezamania

Nie part last theme FROZEN..Merasa la juga we'oulss beradu di kamar 'puteri elsa' anak2 aku dan cik puteri pun kemain lagi nak merasa tido di katil elsa hahhaaha

Bilik elsa ala2 citer frozen

Katil kat dalam kamar Frozen



Si kecil berdua nie pandai berlakon sejuk la kononnya hahaha

Kat sini best merasa juga tgk iglu dekat2 hehehe

Kaisara with cik puteri ada geng seronok la diaorang

Ohh ya kat sini aku sediakan sedikit maklumat
berkaitan PHANTAMANIA 
kot-kot ada yang nak ke sana

Phantamania, Penang.

Alamat: 
193, Lebuh Victoria, 10300 Georgetown, Penang.
No. Telefon: 04-263 3193

Masa beroperasi: 
Setiap hari pada pukul 10 pagi hingga 7 malam.

Tiket masuk:
(Harga Promosi Pembukaan)
Dewasa - RM19
Kanak-kanak/Pelajar/Warga Tua - RM12

(Harga Biasa)
Dewasa - RM28
Kanak-kanak/Pelajar/Warga Tua - RM18
Kanak-kanak bawah 100cm - Percuma 





noted: sekian, terima kasih sudi membaca sampai habis!!!


"TRUST NO ONE, JUST HAVE FUN"



You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. wow best ni..
    lama dah tak g jalan peneng..
    boleh pg ni.

    ReplyDelete
  2. http://belogs.blogspot.com/ singgah dari Segmen Nak URL Blog #26 Mia Liana

    ReplyDelete
  3. wahhh... boleh singgah sini kalau ke penang nanti....

    pssttt.. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #26

    Senarai peserta telah di update di http://www.mialiana.com/2016/10/senarai-url-blog-26.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^