//]]>

ANDAI JUMPA DIRI BERUMUR 12 TAHUN

July 11, 2017

kalau tetiba ada keajaibpan korang dapat kembali ke masa lalu dan tetiba terjumpa DIRI korang pada Usia 12 Tahun, Apa yang korang nak bagi tahu??

okay jom kongsi dengan aku?apa yang korang nak bagitau diri korang time tu?

Hasil carian imej untuk KEMVBALI KE MASA LALU


KEMBALI KE MASA LALU

Bunyi macam mustahilkan, boleh  ke kembali ke masa lalu?
tapi xpe jangan risau sebelum dapat kembali ke masa lalu itu.. hehe
 ( mana tau jumpa poket DOREMON- kembali ke masa lalu )
korang bayangkan je la dahulu...
Entry nie just suka-suka sahaja menyahut cabaran Geng Blogger Utara meluahkan apa yang
tersimpan di kotak fikiran kita

jom jawab bersama-sama, korang kena flashback siapa kita pada usia 12 tahun tu tau
korang INGAT tak?

Andai aku dapat kembali ke masa lalu dan waktu itu aku terjumpa diri aku yang berusia 12 tahun!

" apa yang sedang anda lalukan ketika di usia ini"

kalau aku time nie baru darjah 6, pada aku kecelaruan identiti tengah aku lalui..almaklumlah tengah nak meningkat awal REMAJA.tak tahu nak pilih jalan yang mana betul dan yang mana silap.
dulu time nie aku banyak ikut kawan-kawan...tapi alhamdulillah aku banyak berjumpa kawan-kawan yang membawa aku kearah kebaikan..syukur"

okay! jawapan aku adalah  TERUS MENYAPA...Hahaha
( RASA macam bercakap dengan cermin gitu..)
dan terus bagi Nasihat 

1. TUMPUKAN PADA PEMBELAJARAN

PADA AKU USIA 12 tahun terlalu muda untuk menonjolkan diri..Pembelajaran adalah yang utama. mungkin aku akan cakap pada diri aku..TOLONGLAH TUMPUKAN PADA PEMBELAJARAN! kalau nak berjaya pada masa hadapan...

siapa kita dahulu adalah penentu siapa kita sekarang, kalau baik jalan yang kau pilih, maka baiklah yang kau dapat, bukan melawan kehendak TAKDIR tapi kita boleh berusaha untuk dapatkan yang terbaik :)

2. KALAU NAK BERJAYA DENGAR NASIHAT MAK & AYAH

Orang tua-tua selalu berkata "AKU MAKAN GARAM DULU DARI AMPA"..korang pernah dengar tak?pada  usia 12 tahun aku memang tak faham maksud ini dan anggap ini hanya sebahagian dari ungkapan dalam memberi nasihat. Now baru aku tahu maksud perkataan itu Mak & ayah kita dah lalui zaman yang kita sedang lalui itu, Jalannya hampir sama walaupun zaman berbeza,  kita ada pilihan untuk pilih yang terbaik jadi dengarlah nasihat Mak & ayah korang tau! usia remaja tak bermakna masa untuk korang bersuka-suka ber huhahuha.

ok.rasanya itu jer kot nak ucapkan pada diri sendiri ^_^

Hasil carian imej untuk cabaran kehidupan









You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. Kalau masa boleh diundurkan . Semua orang nak perbetulkan kesilapan yg kita lakukan . Semua nak berjaya,

    ReplyDelete
  2. nak buat jugak taaaapi hari tu x sempat nak siapkan..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^